Afdrukken

Wie is Fiona?

fiona-roosIk  ben Fiona Roos geboren op 9 juli 1979 en getogen in het prachtige Bergen, Noord Holland. Opgegroeid met ouders als zelfstandige ondernemers. Ondanks dat mijn vader altijd zei “je kunt beter voor een goede werkgever werken, dan heb je de stress eromheen niet” ging het ondernemerschap toch kriebelen vanaf 2012. 

Van sportinstructrice naar gewichtsconsulent.

Tijdens de groepslessen de afgelopen jaren kreeg ik vragen en verhalen te horen rondom voeding, gewicht & gezondheid (afvallen of aankomen, fitter willen zijn, meer energie krijgen). Ook heb ik in de sportschool, waar ik ruim 11 jaar gewerkt heb, diverse leden voorbij zien komen. Leden met overgewicht, leden met longziekte COPD, leden met Diabetes Mellitus en ben mij er toen heel erg bewust van geworden hoe dankbaar je mag zijn als je gezond en fit bent!

Voeding is een belangrijke basis om je fit te (blijven) voelen. Hier heb je zelf invloed op. Daarom heb ik in 2012-2013 een studie voor gewichtsconsulent afgerond. 

In 2014 heb ik een vervolg gedaan namelijk gewichtsconsulent voor het begeleiden voor kinderen 

Na veel klanten te hebben begeleid kwam ik erachter dat meer factoren een rol spelen in gezondheid van de mens. Er zijn zoveel systemen van het lichaam. Daarom heb ik in 2017 de opleiding gedaan van Ralph Moorman de Hormoonfactor trainer. Ik begrijp nu hoe symptomen ontstaan en hoe deze in remissie gebracht kunnen worden door voeding, bewegen en stresscoaching. 

In 2018 ben ik verder gegaan met nog een verdieping namelijk orthomoleculaire voedingsadviseur bij Stichting Ortho Health Foundation. In 2019 vervolgopleiding orthomoleculair suppletie adviseur gedaan en een verdiepingsopleiding over het Immuunsysteem 

Waarom Fiona’s Fitlijn?

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich fit voelt! Fit zijn is veel belangrijker dan afslanken of aankomen, ook al heeft het natuurlijk wel met gezond gewicht te maken. Als je fit bent betekent het dat je energie hebt en klachten onder controle zijn, je lekker in je vel zit en gelukkig voelt! Het fit voelen kan pas al de innerlijk de systemen in balans zijn. Denk hierbij aan hormoonsystemen, het stress systeem en immuunsysteem.

Om weer in balans te raken zul je een tijdslijn gaan bewandelen, stapje voor stapje. Die tijdslijn, de weg naar fit worden is jouw uiteindelijke Fitlijn!

CV:

2020: Specialist Immuniteit (Stichting Ortho Health Foundation)
2019: Orthomoleculair suppletieadviseur (Stichting Ortho Health Foundation)
2018: Orthomoleculair voedingsadviseur (Stichting Ortho Health Foundation)
2017: Trainer Hormoonfactor Ralph Moorman (Sonnevelt opleidingen)
2015: Gewichtsconsulent voor begeleiden van kinderen (Leidse Onderwijs Instelling)
2013: Gewichtsconsulent (Nationale Handelsacademie)
2004: Groepsles- en Aerobic docent (AALO Aerobicopleiding)

 

Afdrukken

Vergoeding gewichtsconsulent vanuit zorgverzekering

Fiona’s Fitlijn is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), hierdoor worden de consulten in de meeste gevallen door een groot deel van de verzekeraars vergoed. Zo kan iedereen preventief werken aan een gezonde leefstijl.

Per zorgverzekeraar gelden verschillende vergoedingsbedragen. Wil je de vergoeding van jouw zorgverzekering zien, klik dan hier.

Neem bij twijfel altijd even contact op met de zorgverzekeraar.

Afdrukken

Werkwijze

GEWICHTSCONSULENT

Intakeconsult

Tijdens dit eerste gesprek probeer ik door middel van diverse vragen te achterhalen, hoe jouw leefstijl er op dit moment uitziet. Je krijgt een lichaamsmeting (gewicht, lengte, vetpercentage, spierpercentage, BMI). Wij gaan jouw doel SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden) maken, zodat de kans groot is dat je dit doel ook werkelijk bereikt!

Hierna komt een opdracht voor jou : gedurende 5 dagen een voedingsdagboek vullen over wat je eet en drinkt.

Voedingsanalyse/adviesconsult

Wij bespreken samen de analyse van jouw lichaamsmeting (indien een intake is gehouden) & voedingspatroon en geef daarbij een uitleg over voeding samenstelling. Tips ontvang je over wat beter kan om jouw doel te gaan bereiken

Voedingsadvies (incl beweegadvies)

Je ontvangt een basis eetadvies op maat gemaakt aan de hand van jouw lichaamsmeting en wensenl. In dit eetadvies worden de juiste verhoudingen tussen de macronutriënten gebruikt.

Coachconsulten

De vervolgconsulten zijn er om de voortgang samen door te nemen. Is jouw doel nog steeds haalbaar? Wat gaat goed? Wat kan beter? Wat zijn de moeilijke momenten en hoe worden deze aangepakt? Er zal altijd een lichaamsmeting plaatsvinden. 

HORMOONFACTOR

Eerste consult

Tijdens dit consult is de digitale hormonale anamnese geanalyseerd en bespreken we de hormonale disbalans en het ontstaan van symptomen. Er wordt besproken wat mogelijk is om deze disbalans weer in balans te brengen. Je krijgt handvatten mee om hormoonfactor proof te gaan leven, zodat jij hiermee aan de slag kunt qua leeftstijl (voeding, bewegen, stress) Tevens wordt een weging gehouden om de dagelijkse behoefte van voeding vast te stellen. 

 

Vervolg consult

Aangezien het lastig kan zijn om hormoonfactor proof te gaan leven, is een vervolg consult voor vragen over alle onderwerpen handig. Het is een gedragsverandering en hoe meer je leert en weet over je lichaam en functioneren van je lichaam, hoe makkelijker je kan gaan veranderen. Door (KATA) coaching word je bewust en wordt het uiteindelijk een makkelijke manier van leven.

 

 

 

Afdrukken

Diensten

 

Als gewichtsconsulent: 

Intakeconsult (45 min)   € 45,-

Voedingsanalyse/adviesconsult (60 min)

    plus voedingsadvies/weekmenu

 

€ 65,-

€ 90,-

Coachconsult (30 min) incl. wegen en advies

  € 30,-

Als trainer Hormoonfactor:

Eerste consult (60 min)

incl hormonale status en persoonlijk behandelplan    

  € 95,-

Vervolgconsult (45 minuten)

m.b.v. speciale KATA coach methode voor bereiken van leefstijlverandering

 

€49,50

 Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW. 

*Afspraken die niet binnen 24 uur van te voren zijn afgezegd, worden in rekening gebracht (zie algemene voorwaarden)*

 

Als spreker of trainer te boeken voor webinar/workshop:

  • Slapen werkt door! (slaapproblemen)
  • Vind de immuunsysteem aan/uit knop en voel je top! ( Uitleg en tips naar meer energie, minder kwalen, auto immuunziekten in remissie krijgen, voorbereid zijn tegen Virus Corona)
  • Het dominante brein voelt niet altijd fijn (waarom kan het brein al jouw energie wegnemen van organen, spieren en het immuunsysteem. Welk mechanisme zet het brein in? Wat zijn de klachten en hoe los je het op!)
  • Minder stress en meer energie!  (over stress, voeding en hormonen)

voor prijzen en meer inhoudelijke informatie over deze Webinars of de workshop variant mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een webinar of workshop op maat is zeker mogelijk!