De term 'orthomoleculair' werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling.

Hij introduceerde de term: Orthomoleculair. Orthos betekent in het Grieks goed juist en gezond. Moleculair betekent met betrekking tot de moleculen. Daarmee presenteerde hij een geheel nieuw concept ten aanzien van de betekenis van voeding voor de gezondheid. Hij kreeg als enige geleerde twee Nobelprijzen. In 1954 voor de verrichting van baanbrekend werk in de scheikunde en in 1962 had hij zich als geen ander ingezet voor het stopzetten van bovengrondse kernproeven in de jaren vijftig.

Linus Pauling hoort bij de 20 topgeleerden aller tijden, naast personen als Albert Einstein, Madame Curie en Isaac Newton. Pauling was een tijdsvriend van Albert Einstein en wat Einstein voor de moderne natuurkunde betekent, betekent Pauling voor de scheikunde.

Linus Pauling definieerde de orthomoleculaire geneeskunde als: de behandeling van ziekte, door de organen te voorzien van de optimale moleculaire omgeving, in het bijzonder de optimale concentraties van stoffen die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn.

Fiona's Fitlijn aanpak:

Op zoek naar de oorzaak van de klacht

D.m.v. uitgebreide intake en eventueel bepaalde testen achterhalen waar een disbalans is en wat de oorzaak is, waardoor de klachten kunnen ontstaan.

Inzetten van passend voedingsplan met eventueel tijdelijk supplementen.

N.a.v. de oorzaak een goed behandelplan maken en samen bespreken. En eventueel naast voeding nog tijdelijk supplementen hieraan toevoegen. Dit is soms nodig om oorzaken te elimineren en weer op te bouwen met gezonde voeding

Coachen

Consult om na te gaan of alles aanslaat, verbeteringen al geconstateerd zijn. Zo niet om e.e.a. bij te sturen met voeding. Het is vooral ook om jezelf bewust laten worden wat er gebeurt in jouw lichaam. 

Fiona's Fitlijn expertises

Bijnier uitputting/ chronische vermoeidheid
Slaapproblemen
Covid-19 actief / Long Covid
Immuniteit versterken
Overgangsklachten/ Oestrogeendominantie
Maag- darmklachten

Aangesloten bij beroepsverenigingen:

Locatie en contact

Kogendijk 95
1862 PS Bergen(NH)

Ook interessant