Skip to main content

Fiona
Roos

Complementair therapeut voor lichamelijk & geestelijk welzijn.

Ik ben Fiona Roos en opgegroeid samen met mijn ouders, zelfstandige ondernemers, en oudere broer in het prachtige dorp Bergen. Ondanks dat mijn vader altijd zei “je kunt beter voor een werkgever werken, dan heb je alle stress eromheen niet ”ging het ondernemerschap toch behoorlijk kriebelen. Het werd tijd om mijn eigen praktijk te runnen.

Vanaf mijn 16e jaar heb ik bij een sportschool met fysiotherapiepraktijk gewerkt en daar jaren diverse groepslessen gegeven. Hierdoor heb ik van dichtbij veel lichamelijk klachten gezien; overgewicht met ontstekingen, terugkomende spierblessures, COPD , diabetes mellitus, revalidatie. Van voeding wist ik nog veel te weinig af, wat achteraf heel waardevol had kunnen zijn als groepslesinstructrice.

“Gezond oud worden is pas echt rijkdom.”

Founder & Personal Trainer

Ervaringen en passie

Burn out

In een bepaalde periode van mijn leven heb ik een burn-out gehad, echter noemde men het toen nog “overspannen”. Ik begreep daar weinig van. Ik was een jonge twintiger, dus mijn omgeving begreep het ook niet. Ik was voornamelijk uitgeput, sliep 16 uur per dag, had last van angsten, en daardoor straatvrees opgebouwd. Een gevoel van afwezig zijn had ik elke dag, alsof ik naar de televisie keek en zelf niet meedeed. Ik kon niet tegen geluiden, alles kwam zo hard binnen, het geluid van de radio of televisie, het geluid van bestek aan tafel en op gesprekken kon ik me nog geen vijf minuten concentreren.

Toen kreeg ik antidepressiva voorgeschreven van de arts, er werden geen stofjes aangemaakt werd mij verteld. Maar waarom dan niet, wat is de oorzaak? Die vraag bleef jaren onbeantwoord tot mijn gevolgde studies Hormoonfactor en Orthomoleculair adviseur/therapeut.

Gezond oud worden is echte rijkdom

Ik vind het zelf belangrijk om fit te zijn! Als je fit bent betekent het dat je veel energie hebt en klachten onder controle hebt, lekker in je vel zit en mentaal stabieler bent! Het fit voelen kan pas als de innerlijke systemen in balans zijn. Denk hierbij aan hormoonsystemen, het stress systeem en het immuunsysteem. Sinds ik me daarvan bewust ben wil ik anderen mijn kennis en kunde meegeven om ook fitheid te bereiken.

Wanneer innerlijke systemen goed worden bewaakt en onderhouden is dat direct de preventieve aanpak voor vele welvaartsziekten (diabetes type2, hart- en vaatziekten, metabool syndroom, obesitas) Het is mijn passie te helpen om systemen weer in balans te krijgen en om echt “fit” te worden. Waarom zou je willen blijven lopen met vage klachten of klachten die jou belemmeren in je dagelijkse leven? Vergeet niet : "gezond oud worden" is echte rijkdom.

Werkdruk en vitaliteit

In de 21 jaar dat ik bij een grote verzekeraar heb gewerkt, merkte ik steeds vaker dat het urenlang stilzitten, de hoge werkdruk en weinig buitenlucht geen positief effect heeft op de lange termijn. En daar wilde ik verandering in brengen en mijn kennis maar al te graag delen met collega’s. Om ook hen fit te laten voelen en laten inzien wat voeding en stress met je kan doen. Gelukkig kreeg ik de kans om workshops, webinars en online sportlessen te geven. Onderdeel uit te maken van het Vitality-team en honderden collega’s te bereiken, dat was een heel dankbaar project.

Opleiding en ontwikkeling

In de afgelopen jaren heb diverse opleidingen met plezier gedaan en mag ik mezelf Orthomoleculair therapeut, NEI therapeut, trainer hormoonfactor (Ralph Moorman) en gewichtsconsulent noemen, echter ben ik alleen maar dankbaar dat ik zoveel kennis heb opgedaan en dat in mijn behandeladviezen kan gebruiken. Naast de loondienst baan heb ik vanuit Fiona’s Fitlijn cliënten behandeld met gewichtsproblemen en later steeds complexere klachten ( o.a. burn-out, slaapproblemen, depressieve gevoelens, chronische vermoeidheid, Long Covid, fibromyalgie, hormonale problematiek)

Curriculum Vitae

 • 2023: Integra (Inn Care Opleidingen)

 • 2022: Access Bars, (Blissyou, Access Consciousness®)

 • 2021-2022 Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
  (Stichting Ortho Health Foundation)

 • 2021: Medische Basiskennis (Con Amore)

 • 2020: COVID-19 klachten behandelen (Natura Foundation)

 • 2020: Specialist Immuniteit
  (Stichting Ortho Health Foundation)

 • 2019: Orthomoleculair adviseur gevorderd
  (Stichting Ortho Health Foundation)

 • 2018: Orthomoleculair voedingsadviseur
  (Stichting Ortho Health Foundation)

 • 2017: Trainer Hormoonfactor Ralph Moorman
  (Sonnevelt opleidingen)

 • 2015: Gewichtsconsulent voor begeleiden van kinderen
  (Leidse Onderwijs Instelling)

 • 2013: Gewichtsconsulent (Nationale Handelsacademie)

 • 2004: Groepsles- en Aerobic docent (AALO Aerobicopleiding)


Mijn specialismen

Slaapproblemen

Slecht of niet doorslapen

Burn-out/ Chronische vermoeidheid

Bijnieruitputting/fybromyalgie

Overgangsklachten/ hormonale klachten

Menopauze

Covid19 (Corona) / Long Covid

Long COVID klachten en herstel

Maag- en darmklachten

Spijsverteringsklachten

Immuniteit

Goed werkend immuunsysteem/ auto immuunziekten in remissie brengen