Afdrukken

Wie is Fiona?

fiona-roosIk  ben Fiona Roos geboren op 9 juli 1979 en getogen in het prachtige Bergen, Noord Holland. Opgegroeid met ouders als zelfstandige ondernemers. Ondanks dat mijn vader altijd zei “je kunt beter voor een goede werkgever werken, dan heb je de stress eromheen niet” ging het ondernemerschap toch kriebelen vanaf 2012. 

Van sportinstructrice naar gewichtsconsulent.

Tijdens de groepslessen de afgelopen jaren kreeg ik vragen en verhalen te horen rondom voeding, gewicht & gezondheid (afvallen of aankomen, fitter willen zijn, meer energie krijgen). Ook heb ik in de sportschool, waar ik ruim 11 jaar gewerkt heb, diverse leden voorbij zien komen. Leden met overgewicht, leden met longziekte COPD, leden met Diabetes Mellitus en ben mij er toen heel erg bewust van geworden hoe dankbaar je mag zijn als je gezond en fit bent!

Voeding is een belangrijke basis om je fit te (blijven) voelen. Hier heb je zelf invloed op. Daarom heb ik in 2012-2013 een studie voor gewichtsconsulent afgerond. 

In 2014 heb ik een vervolg gedaan namelijk gewichtsconsulent voor het begeleiden voor kinderen 

Na veel klanten te hebben begeleid kwam ik erachter dat meer factoren een rol spelen in gezondheid van de mens. Er zijn zoveel systemen van het lichaam. Daarom heb ik in 2017 de opleiding gedaan van Ralph Moorman de Hormoonfactor trainer. Ik begrijp nu hoe symptomen ontstaan en hoe deze in remissie gebracht kunnen worden door voeding, bewegen en stresscoaching. 

In 2018 ben ik verder gegaan met nog een verdieping namelijk orthomoleculaire voedingsadviseur bij Stichting Ortho Health Foundation. In 2019 vervolgopleiding orthomoleculair adviseur gevorderd gedaan en een verdiepingsopleiding over het Immuunsysteem 

Waarom Fiona’s Fitlijn?

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich fit voelt! Fit zijn is veel belangrijker dan afslanken of aankomen, ook al heeft het natuurlijk wel met gezond gewicht te maken. Als je fit bent betekent het dat je energie hebt en klachten onder controle zijn, je lekker in je vel zit en gelukkig voelt! Het fit voelen kan pas al de innerlijk de systemen in balans zijn. Denk hierbij aan hormoonsystemen, het stress systeem en immuunsysteem.  Een goed werkend immuunsysteem zorgt dat je virussen en bacteriën aan kunt vechten zonder dat het een lange nasleep nodig heeft. Wanneer innerlijke systemen goed worden bewaakt en onderhouden is dat direct de preventieve aanpak voor uiteindelijk welvaartsziekten (Diabetes type2, hart- en vaatziekten, metabool syndroom, obesitas) en chronische of auto-immuunziekten (allergieën, ziekte van Hashimoto, reuma, sarcoidose enz)

Om weer in balans te raken zul je een tijdslijn gaan bewandelen, stapje voor stapje. Die tijdslijn, de weg naar fit worden is jouw uiteindelijke Fitlijn!

CV:

2021: in opleiding - Medische Basiskennis (Con Amore) en Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut (Stichting Ortho Health Foundation)

2020: COVID-19 klachten behandelen (Natura Foundation); Specialist Immuniteit (Stichting Ortho Health Foundation)
2019: Orthomoleculair adviseur gevorderd (Stichting Ortho Health Foundation)
2018: Orthomoleculair voedingsadviseur (Stichting Ortho Health Foundation)
2017: Trainer Hormoonfactor Ralph Moorman (Sonnevelt opleidingen)
2015: Gewichtsconsulent voor begeleiden van kinderen (Leidse Onderwijs Instelling)
2013: Gewichtsconsulent (Nationale Handelsacademie)
2004: Groepsles- en Aerobic docent (AALO Aerobicopleiding)