Skip to main content

Vitaal in hoofd en lijf,
werkt positief door in het bedrijf! 


Keuzes voor de individuele aanpak

Individueel consult

Voor medewerkers een orthomoleculair- of voedingsconsult op locatie, waarin klachten en oorzaken besproken en onderzocht kunnen worden. De adviezen om aan de oorzaken te werken worden doorgenomen.

Inloop spreekuur

Een dag of dagdeel te boeken als werkgever. Een medewerker kan een tijdstip boeken (25 min) om vragen te stellen, klachten te bespreken, oorzaken en adviezen te horen. Het kan gaan over klachten of over gewicht met een weegmoment.

Acces Bars ontspanning

Een AccesBars behandeling van 30 minuten op locatie. Het is een ontspannings behandeling waarbij 32 drukpunten op het hoofd in een bepaalde volgorde worden aangeraakt een bepaalde periode. Opgebouwde stress neem af en emoties laten los, het voelt als een reset.

in te zetten bij o.a.
 • Allergie/hooikoorts

 • Fibromyalgie/ Reuma verschijnselen

 • Hoofdpijn, concentratieproblemen, vermoeidheid, lusteloos

 • Long-Covid

 • Maag-darm klachten

 • Overgangsklachten

 • Slaapproblemen, chronische vermoeidheid

 • Stress, burn-out

 • Weerstand verbeteren (regelmatig ziek)

Diverse workshops of lezingen

Stress, burn-out preventie

Stress maakt minder vitaal. Maar wat doet stress met je? Hoe werkt het lichaam als het stress ervaart, waar gaat de energie naar toe?
Er bestaat mentale stress, fysieke stress en emotionele stress en de stresshormonen Cortisol en Adrenaline krijgen voorrang. Ook voeding kan innerlijke stress veroorzaken. Waarom en wat gebeurt er dan precies in het lichaam. Wat hebben stress en darmen met elkaar te maken?
Wat hebben darmen en mentale gemoedstoestand met elkaar te maken (angsten, depressieve gevoelens, geen zin in dingen)


Antwoorden en inzicht komen zeker tijdens deze workshop!

Slapen werkt door!

Slecht slapen werkt door, ook op de werkvloer. Op internet zijn genoeg tips te halen, echter gaat deze workshop over dieperliggende oorzaken en oplossingen voor slaapproblemen op gebied van inslapen en doorslapen. Het ligt namelijk niet alleen aan het circadiaans ritme: dag/nacht en de slaaphygiëne. In het lichaam zijn meestal diverse systemen verstoord als langdurig sprake is van slaapproblemen. Namelijk de stress hormonen in combinatie met hersenhormonen (Serotonine en Melatonine) en de darmen. Daarbovenop zorgt een actief immuunsysteem ook voor slaapproblemen. Hoe dit werkt en wat er aan te doen is, komt in de workshop duidelijk in beeld.

Na de workshop herkennen ze hun tekorten of oorzaken van de slaapproblemen en krijgen ze kleine tips. Hierdoor kan de medewerker zelf weer stappen ondernemen!

Voeding & meer energie!

Voeding is de basis, het fungeert als bouwstof en brandstof.
Daarom kan voeding zorgen voor extra energie maar onjuiste voeding of tekort voedingsstoffen voor weinig energie. Wat is de volgorde van het lichaam in de energieverdeling, hersenen, immuunsysteem, metabolisme. Hoe werkt vetverbranding en koolhydratenverbranding? Wat zijn precies mitochondriën, die voor energie zorgen, en wat doet voeding en leefstijl met deze mitochondriën?

Na deze workshop of lezing herkennen medewerkers fysieke energielekken en hoe ze de energie kunnen verbeteren met al simpele kleine stapjes.

Vage symptomen vanuit hormonen.

De boeken van Ralph Moorman; de Testofactor, Hormoonfactor of Hormoonbalans voor vrouwen. Daarin staan ook zoveel klachten omschreven en oplossingen gegeven. Vanuit de opleiding Hormoonfactor krijgt iedereen inzicht in wat voor vage symptomen je kan hebben door een onbalans. Een onbalans ontstaat vanuit leefstijl (voeding, stress, beweging) In deze workshop kunnen medewerkers hun symptomen herkennen, waardoor ze wellicht sneller naar hun eigen lichaam leren luisteren.

Na deze workshop hebben ze inzicht in klachten en onbalans en hoe het opgelost kan worden. Zowel interessant voor man als vrouw, want we hebben genoeg hormonen (testosteron, oestprogeen, progesteron groeihormoon, stresshormoon, schildklierhormoon, suikerhormoon)

Er zijn nog andere workshops op maat bijvoorbeeld "Hoe is jouw veerkracht" of "Is het wel de overgang?" of "Allergie-hooikoorts" of "Een dominant brein is niet fijn"

Meer info over der workshop of hulp nodig bij invulling van een vitaliteitsplan, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-29086187 

Een workshop op maat is prima mogelijk, we bekijken samen wat er speelt binnen het bedrijf en belangrijk is voor de medewerkers.

Reacties van werknemers

 • Fiona doet op een prettige manier haar verhaal. Rustig, duidelijk en genoeg gelegenheid voor vragen. Vooral ook knap op afstand ivm het thuiswerken. Chapeau! Heel interessant om je lichaam en geest op een nieuwe manier te leren kennen -Hanneke-

 • Positief! Heeft me (weer) bewust gemaakt van mijn leefstijl en ook : waar het het beter kan! Fiona weet waar ze het over heeft. -Walter-

 • Goed verhaal, duidelijk uitgelegd. Geen open deuren zoals blauw licht en televisie, ontspanning maar echt nieuwe inzichten en tips. Ik heb er echt wat aan gehad en ook concrete dingen die ik zal gaan toepassen. Zeker een aanrader. - Claudia-

 • De workshop was zeer interessant en uitermate verhelderend. Veel geleerd over wat je brein met je lichaam doet. Welke hormonen een rol spelen en hoe ontspanning kan helpen. Fiona legt alles helder en duidelijk uit -Marisca-

 • Een nuttige en inspirerende workshop. Fiona brengt het op een leuke en laagdrempelige manier. Complex met de neurotransmitters, echter een praktische workshops met handreikingen die je meteen kunt toepassen. -Wouter-

 • Vol enthousiasme en in helder taalgebruik werd duidelijk gemaakt hoe stress werkt op energie niveau. -Gerard-